top of page

OFTE STILTE SPØRSMÅL:

Hvorfor bytte varmtvannsbereder?

En varmtvannsbereder burde byttes etter rundt 20 år, dette fordi isolasjonen på nye beredere er mye bedre enn på de gamle, noe som fører til mindre varmetap, så her er det penger å spare. Les mer her: https://tinyurl.com/572wbrte

Hvorfor investere i frostfri utekran?

I det nordiske klimaet her til lands kan det fort bli kaldt, og kanskje kommer kulda før du har rukket å stenge og tømme utekranen, da er det fort gjort at røret sprekker og at rørleggeren må ringes. Det kan fort bli dyrt. Med en frostfri utekran tømmes vannet fra innsiden hver gang du stenger kranen ute. Da er det en ting mindre å bekymre seg for når frosten kommer. Men husk å koble av hageslangen når det begynner å bli kjølig, det kan nemlig føre til at kranen ikke får tømt seg skikkelig.

Hvorfor bytte toalett?

Eldre toaletter bruker generelt sett mer vann enn nye. Har du et skikkelig gammelt et kan det bruke oppimot 10l vann pr skylling, mens et nyere fort bruker mindre enn 6l. Så om du betaler for vann og kloakk er det penger å spare.

Hvorfor og hvor ofte bør jeg vaske huset mitt?

Fordi Sopp og Alger trives i det Norske klimaet, sprer det seg raskt på husveggen, noe som igjen kan føre til råteskader som skader panelen. Derfor anbefaler Jotun årlig husvask for å motvirke dette. Og skal du male huset ditt må du få vasket veggene først så malingen fester seg til panelet og ikke til smusset.

Hvorfor må jeg vaske taket mitt?

Du har kanskje lagt merke til at mose og alger vokser på taket ditt? Ved å holde taket fritt for mose og skitt, vil taktekkingen holde lenger. Mose på taket bidrar til å holde på fuktighet, og kan føre til frostsprengning på takstein. Også ser det jo så mye bedre ut med et rent tak.

Hvorfor og hvor ofte burde jeg vaske vinduene mine?

Vinduer blir skitne, det kan komme av flere ting, men en ting er sikkert, det ser mye bedre ut når det er nyvasket. De fleste er fornøyd med 2-4 ganger i året. Dette kan vi bli enige om når vi har vasket første gang.

Hvorfor må jeg fjerne snøen på taket mitt?

Takkonstruksjoner har endret seg gjennom årenes løp, og derfor tåler eldre tak mindre snø enn nyere. På tryg.no kan du lese mer om snømengder og forsikringstakers ansvar ang snø.

Hva innebærer "Hytteklargjøring"?

Jeg kan sørge for at snø fjernes så du kan gå tørrskodd helt inn til inngangdøren din. Har du vedfyring? Da er det digg at det ligger ved klar inne og det er varmt og godt inni hytta. Har du varmtvannsbereder så slår jeg denne på så du kan dusje og bruke varmtvann så snart du snubler inn døra. osv. På sommeren kan det være andre utfordringer, kanskje plena må klippes eller kratt må ryddes? da fikser jeg det også. En hytte klar for kos rett og slett.

Hva innebærer/ går under vaktmestertjenester?

Kanskje du har en bygning med garderober som kunne trengt jevnlig rens av sluk i dusjen? kanskje du driver med utleie av boliger og ikke har muligheten selv til å ta vedlikehold/ reparasjoner? Eller du bor i/ styrer et sameie/ boretslag og trenger noen å kontakte når filter skal byttes eller det oppstår uforutsette hendelser som trenger tilsyn.

Ta kontakt så skreddersyr vi en avtale som passer dine/ deres ønsker og behov.

Hvor raskt kan jobben utføres?

Jeg prøver å få utført alle jobber innen 14 dager, skulle jeg ikke klare dette kan vi alltids spørre en av mine samarbeidspartnere. 

Når får jeg regningen?

Det kommer an på størrelsen på jobben, på større jobber kan det være lurt med delfakturering underveis, på mindre jobber tar jeg ikke betalt før hele jobben er utført med mindre dette avtales mellom oss. Forfallsdato kan vi bli enige om.

Hvilke priser har Granli vann og vedlikehold?

Noen av tjenestene mine kommer til å ha faste priser, dette vil etterhvert komme på nettsiden.

Ta kontakt så finner vi ut av det.

Jeg prøver så godt jeg kan å holde meg jevnt med eller rett under resten av markedet.

bottom of page